• darkblurbg

VLOOTDAG 2018

OP ZATERDAG 7 APRIL

HARLINGEN – Op zaterdag 7 april a.s. wordt de feestelijke start van het zeilseizoen van de bruine vloot gevierd.De Vlootdag is bij uitstek een ontzettend gezellig familie evenement! 

De Vlootdag wordt georganiseerd in samenwerking met de VBZH, de gemeente Harlingen en de boekingskantoren, rederij Vooruit, TSC, Zonnewind Zeilreizen, Holland Sail, Schipperscoöperatie Historische Zeilvaart Harlingen.

Er kan volop worden genoten van de Nautische sfeer in en om Harlingen. Bezoekers krijgen een indruk van haar activiteiten op het Wad, live muziek, heerlijk eten, de Nautische markt & braderie, een Shantykoor, bezichtigen van oude ambachten, diverse workshops en kinderen kunnen zich vermaken in/op de aanwezige attracties. Aan beide kanten van de Zuiderhaven komen klippers, schoeners en tjalken te liggen. Er is de mogelijkheid de schepen te bezichtigen, te genieten van de nautische sfeer en als klap op de vuurpijl kunt u een stukje meevaren met een van de schepen op het Wad!

Bij de Vlootdag hoort uiteraard een Nautische markt & braderie, de organisatie van deze markt is uitbesteed aan BENG Evenementen. De Nautische markt & Braderie wordt op zaterdag 7 april 2018 van 11.00 -17.00 uur gehouden en is te vinden langs de Zuiderhaven (zeezijde) in Harlingen. Hier zult u o.a. allerlei watersport- en scheepsgerelateerde artikelen zowel nieuw als tweedehands aantreffen. Naast het Nautische gedeelte is er ook ruimte voor deelnemers die allerhande snuisterijen, antiek & curiosa, kleding, (ambachtelijke) lekkernijen, boeken, sieraden, hippe & kunstige, eigen ontwerp en/of makelij aanbieden. Meld je hier aan voor de Nautische Markt & Braderie.

Nautische bedrijven als Rederij Vooruit, Schipperscoöperatie Historische Zeilvaart Harlingen, Traditional Sailing Charter, Zonnewind Zeilreizen en Holland Sail laten zich hier ook zien. De markt wordt gehouden aan de Zuiderhaven, waar ook de zeilschepen ligplaats hebben. Speciaal voor deze dag is in het midden van de markt het Vlootdag café "De Zon" met terras ingericht, waar men terecht kan voor een natje en een droogje.

Muziek

Uiteraard is een Vlootdag zonder muziek niet denkbaar. Hosanna zal traditiegetrouw weer een show geven door de hele stad en ook enkele shantykoren en live acts waaronder de Skúmkoppen zullen zich deze dag weer van hun beste kant laten horen. Zie hieronder het schema en de locaties van de diverse culturele activiteiten en optredens.

Kinderactiviteiten

Voor de Albert Heijn Harlingen staan drie kramen waar kinderen oude zeilen kunnen komen beschilderen en de mooie steilsteven Bonte Piet is tijdens de Vlootdag weer op en top kinderboot. Het oergezellige dagverblijf staat helemaal in het teken van spelletjes, knutselen, kleuren, dansen, limonade drinken, verstoppen, speuren en snoepen. Neem je zusje, broertje, vriendinnetje en vriendje mee en kom gezellig dit feestje vieren.

Rondvaarten

 

Vanaf 12.00 uur is er de mogelijkheid in te schepen op een schip van de Bruine Vloot, voor een korte trip op het Wad. Kosten: € 3,= voor volwassenen en € 2,= voor kinderen (t/m 14 jaar).

  • Kaarten te koop in de desbetreffende stand op de markt aan de Zuiderhaven.

1e afvaart                  12.00 uur 

2e afvaart                  13.00 uur 

3e afvaart                  14.00 uur 

 

Activiteiten aan boord van de schepen

Ligplaatsindeling schepen en wat is er te doen aan boord van de schepen