Nieuws mei 2018

Gepubliceerd op: 01-11-2018

 

Nieuwsbrief VBZH mei 2018

 

Bestuur

Het bestuur bestaat op dit moment uit Paul Scheffer(voorzitter), Frans Kochx (vicevoorzitter), Anna Hagemann (penningmeester), Tom Hamer, Aart Puper en Jarno van der Steege

(bestuursleden).

We zijn nog op zoek naar een nieuw bestuurslid die de functie van de secretaris op zich wil nemen!

 

Voor in de agenda:

Tall Ships Races Harlingen: 3 t/m 6 augustus 2018

ALV: zaterdag 24 november 12:00-15:00 Hotel Centraal

ALV: zaterdag 23 februari 2019 12:00-15:00 Hotel Centraal

Vlootdag: zaterdag 13 april 2019

 

 

Vrijdag 15 juni De Marinierskapel van 19:45 - 22:00 uur

De Marinierskapel der Koninklijke Marine geeft een concert op de Willemskade in Harlingen als sprankelende muzikale start voor de Tall Ships Races Harlingen 2018.

Op vrijdag 15 juni (gelijk met het begin van Oerol) zal er op de Willemskade een optreden zijn van de Marinierskapel georganiseerd door de TSRH 2018. Als VBZH bestuur hebben wij overleg gehad met de TSRH-organisatie waaruit de volgende punten en afspraken zijn gekomen:

 

- de Willemskade blijft openbaar toegankelijk terrein en het concert is vrij toegankelijk.

- de organisatie zal bepaalde gedeelten van de Willemskade wel moeten afsluiten i.v.m. podium en VIP ontvangst in het entrepot gebouw.

- VBZH leden krijgen een speciale parkeerkaart die aangeeft dat auto’s voor laad- en los doeleinden op de Willemskade mogen komen,  zodat dit ook voor beveiligers/verkeer regelaars duidelijk is. Deze parkeerkaarten worden digitaal verstuurd en moeten zelf uitgeprint worden.

- bij de eerste opgang van de nieuwe drijfsteiger komt een apart parkeergebied voor de VBZH leden, de tweede opgang is voor auto’s niet bereikbaar.

- bij de zeezijde dok blijft een rijstrook beschikbaar tot de blauwe kop (KNRM), parkeren kan langs de kade. De stadskant van het Dok zal hiervan geen hinder ondervinden.

- mogelijk overlast van "plassers" bij de zeezijde dok hebben we besproken maar wordt bij dit evenement niet verwacht gezien het publiek, maar er zal op ons verzoek we een kleine afzetting zijn om dit meer te ontmoedigen (en tevens de rijstrook aan te geven).

- Bussen kunnen tot het toiletgebouw komen.

 

Hiermee hopen wij de overlast, door de slechte bereikbaarheid van de VBZH-schepen, zoveel mogelijk te beperken en een basis te ontwikkelen voor toekomstige evenementen op de Willemskade. Contactpersoon: Tom Hamer 06 2458 9800

 

Aankomst cruise schepen

De data waarop we in ieder geval schepen verwachten op de steiger op de wisseldagen.

 

  • 18 mei MPS Horizon. De twee zuidelijke rijtjes krijgen een alternatieve ligplaats.
  • 3 juni MPS Star Breeze. De hele steiger krijgt een alternatieve ligplaats.
  • 1 september MPS Le Laperouse. De hele steiger krijgt een alternatieve ligplaats.
  • 7 september MPS Royal Crown. De hele steiger krijgt een alternatieve ligplaats.
  • 23 september MPS Island Sky. De hele steiger krijgt een alternatieve ligplaats.

 

De overige schepen die op wisseldagen komen willen zelf hoogst waarschijnlijk achteraan op de Nieuwe Willemshaven afmeren. Mocht dit veranderen dan geven we dit zo spoedig mogelijk door.

 

 

All Inn Water en stroom

Het verzoek is dat we gezamenlijk goed en zuinig om te gaan met het water. Aan het einde van het vaarseizoen vindt er een evaluatie plaats met de gemeente/Havendienst.

 

Parkeren

Parkeren bij Andre Borsch op vrijdag tot 22.00 uur open. Eerst bruine vloot. Niets meer vrij dan naar van Meurs, en deze wil de gasten ook naar de Zuiderhaven, Dok en Willemshaven brengen.

 

Financiën/Facturen contributie 2018/vlootdagbijdrage 2018

Afgelopen ledenvergadering is Anna Hagemann  (Lauwerszee & Storebaelt) benoemd als nieuwe penningmeester. Ze nam het stokje over van Tom Hamer. Nog onder het penningmeesterschap van Tom is door de ALV besloten de contributie voor het VBZH-lidmaatschap te innen vooraf aan het vaarseizoen. Je ontvangt nu de factuur voor de contributie 2018 en de bijdrage voor de vlootdag 2018. In januari ontvang je de factuur voor contributie 2019 en de vlootbijdrage 2019.

Mochten jullie hier verder vragen over hebben kunnen jullie contact op nemen met Anna op tel.nr. 06 1616 4490 of via info@vbzh.nl

 

TSRH18

Nieuws van de Vlootdag-Tallship-commissie

Beste allemaal,

We zijn afgelopen januari druk bezig geweest, samen met de havendienst, met de indeling van de zeilvloot van Harlingen tijdens het Tallships-evenement (3-6 augustus 2018).

Dinsdag 22 mei a.s. hebben wij een bijeenkomst met de vlootdagcommissie en gaan wij alle zaken omtrent de ligplaatsen en de scheepsbewegingen op een rijtje zetten.

Hieruit volgt dan snel een uitgebreide nieuwsbrief en ligplaatsindeling die jullie via de VBZH zullen gaan ontvangen.

Mocht je pas recent geboekt zijn tijdens de periode 3 t/m 6 augustus 2018 geef dan nog even je wisseldagen door aan Agnes of aan de VBZH. 

 

 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over VBZH-zaken, schroom dan niet om het

bestuur een email te sturen. Dit kan naar info@vbzh.nl

 

Het bestuur wenst alle leden van de VBZH een goed vaarseizoen!

 

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur der VBZH