Hosanna opent de Vlootdag

11.00-12.00uur Zuiderhaven

Zaterdag 9 april wordt de start van het vaarseizoen van de bruine vloot gevierd met de altijd gezellige Vlootdag op de Zuiderhaven. Aan Hosanna de eer om het evenement muzikaal te openen! Het is het eerste optreden na de coronamaatregelen. Ook de repetities kwamen tot stilstand en de verenging raakte veel muzikanten kwijt. Er is aanvulling gevonden in Berlikum waarvan de showband Opmaat muzikanten in Harlingen komen versterken. Daarnaast heeft Hosanna in de afgelopen periode volop aandacht besteedt aan het muzikale gehalte én looptrainingen gehouden. Men is erg blij dat er weer voor publiek opgetreden kan worden in de nieuwe uniformen die vlak voor de coronapandemie werden aangeschaft.

 

  • Zaterdag 9 april om 11.00 uur muziek op de Zuiderhaven!


Zeeslag Harlingen

14.00-14.30 uur

15.00-15.30 uur

15.45-16.15 uur

Percussie aan de Waddenzee!

Meer info: http://www.facebook.com/Percussie.aan.de.Waddenzee


De Skûmkoppen

13.00-13.30 uur

14.00-14.30 uur

15.00-15.30 uur

Shantykoor


Acoustic Klick

13.00-17.00 uur Zuiderhaven

Acoustic Klick is een akoestisch duo dat bestaat uit zangeres Inge Teertstra en zanger/gitarist Dick Postma. Inge is een muzikale duizendpoot en is tevens dirigente van het koor Leed-Vermaak. Mogelijk kent u haar ook als regisseuse van het Sinterklaassprookje, voorheen in Harlingen en momenteel in Franeker en/of als frontvrouw van Gospelband Ichthus.


Dick is na 38 jaren Koninklijke Marine met leeftijdsontslag en vermaakt zich nu regelmatig met zijn hobby muziek. Naast de optredens als duo is hij ook vrijwilliger in MCL, “Gastheer met muziek”, en heeft hij een ouderen programma van anderhalf uur voor zorginstellingen. In de loop der jaren hebben Inge & Dick een leuk en breed repertoire opgebouwd waarbij bekende pop, folk en luisterliedjes voorbijkomen uit de top 2000. Easy listening is een goede benaming voor de wijze waarop de nummers ten gehore worden gebracht.


Eén akoestische gitaar en twee zangstemmen brengt mooie harmonieën, denk daarbij o.a. aan the Boxer, Caledonia, Fields of Athenry enz. Maar ook CCR, Ilse de Lange, Queen en muziek van vele andere muzikale helden worden op akoestische wijze gebracht met een vleugje Acoustic Klick.

 

Troubadour Henk Kuyper

13.00-17.00 uur Zuiderhaven

Blues - folk - pop - country muziek!

Troubadour Henk Kuyper speelt meeslepende muziek en gebruikt hiervoor zijn karakteristieke stem, warme gitaarspel en volklinkende mondharmonica. Zijn muziekstijl ligt in de blues, folk, country en popmuziek hoofdzakelijk uit de jaren 60/70. Maar ook de hedendaagse muziek komt aan bod.

 

In de begin jaren 80 is Henk begonnen met het maken van muziek. Zijn roots liggen in de blues, maar heeft dit verder uitgewerkt in andere stijlen. Bob Dylan, Neil Young, Johnny Cash, John Denver, Cat Stevens, the Eagles, Beatles, Simon and Garfunkel, Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival, Elvis Presley maar ook Ed Sheeran, Jason Mraz, Robbie Williams en Danny Vera hoort u o.a. voor bij komen. Kortom sfeervolle muziek van niveau wat je eigenlijk niet wilt missen!

 

Bekijk het gehele programma hier: https://www.bengevenementen.nl/markten/vlootdag-harlingen/programma