• darkblurbg

VLOOTDAG 2019

OP ZATERDAG 13 APRIL

 
HARLINGEN – Op zaterdag 13 april a.s. wordt de feestelijke start van het zeilseizoen van de bruine vloot gevierd. De Vlootdag is bij uitstek een ontzettend gezellig familie evenement! 
Shanty-koren die luidkeels zeemansliederen ten gehore brengen. Met het inmiddels welbekende Pontsje van Keimpetille van de ene kant van de haven naar de andere dobberen. Wandel over de nautische markt. Lik je vingers af bij de vele food stands met de lekkerste snacks en hapjes. Moedig de rivaliserende teams aan bij de wedstrijd sloeproeien. 
En maak als klap op de vuurpijl een rondvaart op een van de prachtige, traditionele schepen die in al hun glorie in de sfeervol versierde havens liggen afgemeerd.
Harlingen staat tijdens de Vlootdag volledig op z’n kop tijdens dit nautische festijn en is daarmee een fantastisch dagje uit voor het hele gezin!

Deze dag wordt georganiseerd door de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen (VBZH), in samenwerking met Gemeente Harlingen, BENG Evenementen en Ondernemend Harlingen.

Bezoekers van de Vlootdag kunnen genieten van de nautische sfeer rondom het Havenplein en langs de Zuiderhaven van de bruisende zeehavenstad Harlingen. Zij krijgen een indruk van de activiteiten van de bruine zeilvloot op het Wad, live muziek, de Bonte markt met vrolijke foodstands, shantykoren, bezichtigen van oude ambachten, diverse workshops, culturele activiteiten en attracties. 

Aan beide kanten van de Zuiderhaven komen klippers, schoeners en tjalken te liggen. Nautische bedrijven als Rederij Vooruit, Schipperscoöperatie Historische Zeilvaart Harlingen, Traditional Sailing Charter, Zonnewind Zeilreizen en Holland Sail laten zich hier ook zien. Er is de mogelijkheid de schepen te bezichtigen, te genieten van de nautische sfeer en als klap op de vuurpijl kunt u een stukje meevaren met een van de schepen op het Wad!

Bij de Vlootdag hoort de Bonte Markt, de organisatie van deze vrolijke markt met een nautisch tintje is uitbesteed aan BENG Evenementen. De Bonte Markt is van 11.00 -17.00 uur en loopt langs de Zuiderhaven (zeezijde) in Harlingen, waar ook de zeilschepen ligplaats hebben. Hier zult u o.a. allerlei watersport- en scheepsgerelateerde artikelen zowel nieuw als tweedehands, allerhande snuisterijen, antiek & curiosa, kleding, (ambachtelijke) lekkernijen, boeken, sieraden, hippe & kunstige, eigen ontwerp en/of makelij aantreffen. Speciaal voor deze dag is in het midden van de markt het Vlootdag café "De Zeeheld" met terras ingericht, waar men terecht kan voor een natje en een droogje.

Traditionele zeilschepen, lekker eten, muziek en een oergezellige sfeer?
Kom dan naar de Vlootdag in Harlingen!

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!