• darkblurbg

Vlootdag Harlingen: zaterdag 13 april van 11.00 – 17.00 uur! 

Op zaterdag 13 april 2024 viert de Harlinger Zeilvloot weer de jaarlijkse opening van haar nieuwe zeilseizoen! De Vlootdag Harlingen, wordt georganiseerd door de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen (VBZH) in samenwerking met BENG Evenementen.

Tijdens de Vlootdag kun je op de vele historische zeilschepen ontdekken hoe het leven van een schipper echt is en genieten van muziek, cultuur en ander nautisch erfgoed aan de kade. 

Officiële opening
Traditiegetrouw is er een officieel openingsmoment rond het middaguur op het gemeentehuis. Hier komen genodigden samen en zullen de burgemeester, onze VBZH-voorzitter en een gedeputeerde van de Provincie Fryslân een korte samenvatting geven over de huidige stand van zaken en de keuze voor het thema 'Immaterieel Erfgoed'. Het beroep van schipper op de bruine vloot is in 2023 opgenomen in de landelijke Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. 

Open schip
De schepen, afgemeerd aan de kade van de Zuiderhaven, houden “open schip”. Dit is een unieke kans voor het publiek om een ​​traditioneel zeilschip, gedeeltelijk zelfs ouder dan 100 jaar, van binnen te bekijken. De schippers vertellen belangstellenden graag over het reizen en zeilen aan boord. Aan boord zijn diverse tentoonstellingen, proeverijen, kinderactiviteiten, verhalenvertellers, een speurtocht en nog veel meer!

Volop activiteiten
Op de kade langs de Zuiderhaven zeezijde worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er oa de bonte markt, (live)muziek, straattheateracts, workshops, demonstraties van oude ambachten én is er vanalles te doen voor kinderen.

Heen en weer
De Harlinger Zonnepont “Jonge Seun” vaart tussen de Zuiderhaven zee- en stadszijde om zo een snelle verbinding tussen het centrum en het evenement te maken.

Bonte Markt
Langs de kade staat de Bonte Markt met een breed scala aan producten, van kleding en antiek tot exclusieve, streek- en individuele items. De markt wordt opgevrolijkt met muziek, straattheater en amusement. Het is de perfecte plek om te genieten en te struinen.
meedoen? Leuk! Meld je aan via
www.bengevenementen.nl

Vlootdag Harlingen: zaterdag 13 april van 11.00 – 17.00 uur!