• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Vlootdag Harlingen, zaterdag 1 april 2023

 

Op zaterdag 1 april 2023 viert de Harlinger Zeilvloot weer de jaarlijkse opening van haar nieuwe vaarseizoen! Deze dag, de Vlootdag van Harlingen, wordt georganiseerd door de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen (VBZH) in samenwerking met BENG Evenementen. Bezoekers van de Vlootdag kunnen genieten van de altijd aanwezige nautische sfeer in het prachtige zeehavenstadje Harlingen. Het is een feest voor iedereen, van jong tot oud.

 

De feestelijkheden gaan plaatsvinden op de Zuiderhaven zeezijde, met o.a. de Bonte Markt, muziek, straatacts, demonstraties van oude ambachten en veel activiteiten voor kinderen. De schepen, afgemeerd aan de kade, houden “open schip”. Aan boord zijn diverse tentoonstellingen, proeverijen, kinderactiviteiten, een virtuele stadswandeling en nog veel meer.

 

Nieuw dit jaar is de ‘’11 schepen tocht’’. Haal een stempelkaart op de Bonte markt, op een van de schepen of bij de VVV en zorg dat je alle stempels binnen haalt. Na afloop verloten wij een droogvaltocht voor 2 personen twv € 270,-! Meer hierover op de facebookpagina van de Vlootdag.

 

Daarnaast liggen er een aantal zeilschepen in de Zuiderhaven klaar voor een rondvaart op het Wad; een superleuke kennismaking met de Waddenzee, met haar eb en vloed, UNESCO Werelderfgoed-gebied. Over de kaartverkoop hiervoor informeren wij u later.

Tenslotte vaart de Harlinger Zonnepont “Jonge Seun” tussen de Zuiderhaven zeezijde en –stadszijde om zo een snelle verbinding te maken tussen het centrum en het evenement.

 

Zoals ieder jaar is er ook weer een officieel openingsmoment. Rond het middaguur is er op het gemeentehuis een samenkomst voor genodigden en zullen de burgemeester, onze VBZH voorzitter en een gedeputeerde van de Provincie Fryslân een korte samenvatting geven over de huidige stand van zaken en de keuze voor het thema ‘Samen’.

 

Een heerlijke dag uit in Harlingen. Kom gezellig langs en geniet van nautische sferen in dit prachtige oude havenstadje aan het Wad.

 

Vlootdag Harlingen: zaterdag 1 april 2022, van 11.00 – 17.00 uur

 

Houdt voor alle actuele informatie de facebookpagina van de Vlootdag in de gaten!

Programma

Het programma wordt zeer binnenkort bekendgemaakt.