• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

DE ZEILEN ZIJN WIT

DE ZEE IS BLAUW

DE VLOOT HEET BRUIN

MAAR WIJ ZIJN GROEN

DUURZAAM ONDER ZEIL, OP WEG NAAR EEN SCHONERE WERELD


Vlootdag Harlingen, zaterdag 9 april 2022

 

Op zaterdag 9 april 2022 viert de Harlinger Zeilvloot, na twee jaar, weer de jaarlijkse opening van haar nieuwe vaarseizoen! Deze dag, de Vlootdag van Harlingen, wordt georganiseerd door de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen (VBZH) in samenwerking met BENG-evenementen.

 

Bezoekers van de Vlootdag kunnen genieten van de altijd aanwezige nautische sfeer in het prachtige zeehavenstadje Harlingen. Het is een feest voor iedereen, van jong tot oud.

De feestelijkheden zullen plaatsvinden in en om de Zuiderhaven zeezijde, met veel muziek, een grote bonte markt, kinderspelen, demonstraties en oude ambachten.

 

Dit jaar is het thema van de Vlootdag ”zeehelden''. Op het schip De Witte Swaen, de nagebouwde replica van Willem Barentsz, wordt een levend kunstwerk uitgebeeld van een bekende zeeheld. Hier wordt ook een leuke prijsvraag aan gekoppeld, daarover later meer!

 

De Harlingen zeilschepen, afgemeerd aan de kade, houden “open schip”. Zo kunt u de schepen eens rustig van binnen bekijken.

Aan boord van de schepen zijn verder nog exposities, demonstraties, koffieschenkerijen, proeverijen en nog veel meer. De informatie hierover vindt u op de diverse vlootdag-presentatieborden die door de hele stad verspreid staan.

 

De Harlinger Zonnepont “ Jonge Seun” wordt ingezet tussen de Zuiderhaven zeezijde en –stadszijde om zo een snelle verbinding te maken voor u tussen het centrum en het evenement.

Ook liggen er een aantal zeilschepen in de Zuiderhaven klaar voor een rondvaart op het Wad; een superleuke kennismaking met de Waddenzee, met haar eb en vloed, UNESCO Werelderfgoed-gebied. Over de kaartverkoop hiervoor informeren wij u later.

 

Zoals ieder jaar is er ook weer een officieel openingsmoment. Rond het middaguur is er op het gemeentehuis een samenkomst voor genodigden en zal onze voorzitter een een korte samenvatting geven over hoe het ons de afgelopen twee jaar is vergaan. Daarna wandelen de genodigden over de bonte markt, schepen in op stevenklipper de Rode Swan, waar lekkere hapjes en een drankje klaarstaat. Wanneer de Rode Swan de Zuiderhaven doorvaart is het seizoen officieel geopend!

 

Een prachtige dag uit in Harlingen. Kom gezellig langs en geniet van nautische sferen in dit prachtige oude havenstadje aan het Wad.

Vlootdag Harlingen: zaterdag 9 april 2022, van 11.00 – 17.00 uur