• darkblurbg

VLOOTDAG 2019

OP ZATERDAG 13 APRIL

HARLINGEN – Op zaterdag 13 april a.s. wordt de feestelijke start van het zeilseizoen van de bruine vloot gevierd.De Vlootdag is bij uitstek een ontzettend gezellig familie evenement! 

De Vlootdag wordt georganiseerd in samenwerking met de VBZH, de gemeente Harlingen en de boekingskantoren, rederij Vooruit, TSC, Zonnewind Zeilreizen, Holland Sail, Schipperscoöperatie Historische Zeilvaart Harlingen.

Bezoekers van de Vlootdag kunnen genieten van de nautische sfeer rondom het Havenplein en langs de Zuiderhaven van de bruisende zeehavenstad Harlingen. Zij krijgen een indruk van de activiteiten van de bruine zeilvloot op het Wad, live muziek, de Bonte markt met vrolijke foodstands, shantykoren, bezichtigen van oude ambachten, diverse workshops, culturele activiteiten en attracties. 

Aan beide kanten van de Zuiderhaven komen klippers, schoeners en tjalken te liggen. Nautische bedrijven als Rederij Vooruit, Schipperscoöperatie Historische Zeilvaart Harlingen, Traditional Sailing Charter, Zonnewind Zeilreizen en Holland Sail laten zich hier ook zien. Er is de mogelijkheid de schepen te bezichtigen, te genieten van de nautische sfeer en als klap op de vuurpijl kunt u een stukje meevaren met een van de schepen op het Wad!

Bij de Vlootdag hoort de Bonte Markt, de organisatie van deze vrolijke markt met een nautisch tintje is uitbesteed aan BENG Evenementen. De Bonte Markt is van 11.00 -17.00 uur en loopt langs de Zuiderhaven (zeezijde) in Harlingen, waar ook de zeilschepen ligplaats hebben. Hier zult u o.a. allerlei watersport- en scheepsgerelateerde artikelen zowel nieuw als tweedehands, allerhande snuisterijen, antiek & curiosa, kleding, (ambachtelijke) lekkernijen, boeken, sieraden, hippe & kunstige, eigen ontwerp en/of makelij aantreffen. Speciaal voor deze dag is in het midden van de markt het Vlootdag café "De Zeeheld" met terras ingericht, waar men terecht kan voor een natje en een droogje.

Meld je hier aan voor de Nautische Markt & Braderie.

 

Rondvaarten

Vanaf 12.00 uur is er de mogelijkheid in te schepen op een schip van de Bruine Vloot, voor een korte trip op het Wad. Kosten: € 3,= voor volwassenen en € 2,= voor kinderen (t/m 14 jaar).

  • Kaarten te koop in de desbetreffende stand op de markt aan de Zuiderhaven ter hoogte van de Albert Heyn

 

Activiteiten aan boord van de schepen

Ligplaatsindeling schepen