Vlootdag programma 2024

Kom naar de Vlootdag, maak kans op een Droogvaltocht!

Tijdens de Vlootdag wordt er een loterij gehouden ten behoeve van de Mijnenveger de Sittard, welke al vele jaren wordt gebruikt door het Zeekadetkorps Harlingen. Het Zeekadetkorps is een maritieme jeugdvereniging en de Sittard is hun opleidings- en verblijfsaccommodatie.

Groot onderhoud De Sittard

Het Zeekadetkorps is een maritieme jeugdvereniging en de Sittard is hun opleidings- en verblijfaccommodatie. Op dit moment staan er een aantal grote reparaties op de agenda van de Sittard en daar is veel geld voor nodig. Als nautische collega’s wil de Verenigde Bruine Vloot Harlingen (VBZH), dit historisch schip, wat verbonden is onze stad Harlingen en behoort tot het Maritiem Erfgoed, ondersteunen. 

Goede doel ~ De Sittard

De VBZH ziet een hele mooie gelegenheid voor dit doel op de aankomende Vlootdag zaterdag 13 april 2024. De Sittard zal worden afgemeerd op het Havenplein en je kunt het hier bezichtigen en informatie krijgen over deze 'Ex Hr.Ms. Sittard M 830 Mijnenveger van de Dokkum klasse'. Wij gaan op de Vlootdag loten verkopen t.b.v. de Sittard. Je vindt ons lot-verkooppunt op de Bonte markt en op het Havenplein.

Win een droogvaltocht voor 2 personen t.w.v. €350,-

Ook varen met de bruine vloot? Koop zaterdag 13 april voor slechts €5 een lootje* en maak kans op een zeiltocht waarbij we gaan droogvallen midden op de Waddenzee! Zeilen naar een zandplaat en over de zeebodem lopen is iets wat iedereen eens moet beleven!
* Alle opbrengsten gaan naar de jeugdvereniging Zeekadettenkorps Harlingen voor het onderhoud van hun schip de Sittard.

Komt allen en geef gul!